štvrtok 27. júna 2013

Výstava obrazov Geniálny Amedeo 2013

Po roku aktualizujem aj svoj druhý blog. Dosť ho zanedbávam, priznávam, ale možno sa raz stane, že to bude opačne. Že MUZIKA KOMUNIKA pôjde do úzadia a budem viacej kresliť a maľovať a fotiť to a pridávať. Uvidím...



Tento krát dávam do pozornosti výstavu, ktorú sme pred nedávnom otvorili vo Vinotéke Regius vo Vajnoroch.
Vystavené diela predstavujú časť z výtvarných prác klientov Domova sociálnych služieb prof. Karola Matulaya, teda dospelých ľudí s mentálnym postihnutím. Výstava vzdávajúca hold výtvarnému umeniu a kreativite vo svojom názve odkazuje na maliara Amedea Modiglianiho a je zameraná ako na reprodukcie a interpretácie známych obrazov, tak aj na voľnú tvorbu našich klientov. Obrazy vznikali na hodinách arteterapie v malom, útulnom ateliéri. Rozmery miestnosti však neurčovali veľkosť diel. Ak predsa, tak iba čo sa šírky a dĺžky týka. Nie však ich hĺbky.





Témy sme mali rôzne, klienti boli rôzni a atmosféra bola nasiaknutá tvorivosťou. Výsledkom je kolekcia diel vytvorených od jesene do jari. V priebehu tohto času obrazy pomaly zreli a zreli sme aj my. Pracovali sme s materiálmi ako papier, drevo, plátno, pastely, akryly. A ateliér, miesto inšpirácie, sa naplnil obrazmi.

Oproti minulému ročníku sa rozšíril počet klientov, s ktorými sme sa voľnej tvorbe venovali Je to dané aj tým, že sme mali viac času na prípravu, aj viac času na seba. A viac času mala aj Múza aby navštívila nás.

Na vernisáži nechýbala hudba, poézia, dobrá atmosféra a dobré víno.

Niekoľko diel:

















Predošlá výstava:

http://ceruzouafarbou.blogspot.sk/2012/05/vystava.html


mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára