utorok 25. septembra 2018

Búdky pre Deža


Dnes dopoludnia sme sa v práci venovali výzdobe parku pred domom Deža Ursinyho maľovanými vtáčimi búdkami:






















Sprievodné podujatie Spomienka na Deža . Pre deti, komunitu Domov sociálnych služieb prof. Karola Matulaya a všetkých okoloidúcich :)

Farebné, originálne, s posolstvom a zmyslom. Vtáčie búdky od klientov z drevárskej dielne Domova sociálnych služieb prof. Karola Matulaya na Lipského ulici v bratislavskej Dúbravke.

Po tom ako vtáčie búdky v lete dotvorili príbeh komunitného ihriska na Nejedlého ulici pri lekárni, mali by sa stať aj súčasťou príbehu na Fedákovej. Pribudnúť by mali v tunajšom v parku a ich osadenie bude akýmsi predskokanom plánovanej Spomienky na Deža Ursinyho posledný septembrový týždeň.

Osadenie búdok má 25.septembra sprevádzať malé komunitné podujatie – Búdky pre Deža, ktoré organizuje Domov sociálnych služieb Karola Matulaya spolu s Dúbravskými novinami.

Do parku na Fedákovu prídu klienti Domova sociálnych služieb Karola Matulaya, autori búdok, spolu s Erikom Forgáčom a Michalom Kralovičom liečebnými pedagógmi domova sociálnych služieb. 
Erik Forgáč priblíži tvorbu búdok, hovoriť sa bude aj o ornitológii, samozrejme, všetko prístupnou detskou formou. Na podujatie prijala pozvanie Materská škola Ožvoldíkova, ktorá sídli neďaleko parku. K bývalým žiakom tejto materskej školy patrí aj hudobník Oskar Rózsa, ktorý roky hrával a spolupracoval s Dežom Ursinym. Podujatie v parku má začať o 9:30 a prístupné je pre všetkých okoloidúcich, Dúbravčanov.

Domov sociálnych služieb si na osádzanie búdok pripravil aj originálnu veľkú bublinovačku. Každé dieťa, či dospelý, sa bude môcť naučiť vytvárať veľké bubliny. Deťom z materskej školy aj klientom z Domova sociálnych služieb prof. Karola Matulaya sa tiež priblíži produkcia Deža Ursinyho, zoznámia sa s piesňami z muzikálu Neberte nám princeznú.





















Info a foto: 

https://bratislava.sme.sk/c/20922264/dubravcania-si-uctili-ursinyho-vtacimi-budkami-foto.html

https://www.bratislavskenoviny.sk/zivot-v-meste/51229-dubravcania-si-dnes-uctili-hudobnika-d-ursinyho-vtacimi-budkami

https://hudba.zoznam.sk/spravy/26-09-2018-dubravcania-si-uctili-hudobnika-deza-ursinyho-vtacimi-budkami/

http://skolskyservis.teraz.sk/volny-cas/bratislava-dubravcania-si-uctili-hudo/44458-clanok.html?combinedGlobalTab_skolskyservis=1







Mišo 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára